Sunday, December 12, 2010

MENCARI TUKANG JAHIT

Sebenarnya saya sudah penat mencari tukang jahit ini, namun saya tidak boleh berhenti disini kerana perjalanan ini masih jauh utk sampai ke destinasinya. Saya tidak harus putus asa...itu azam saya...dan saya berpegang teguh dengan janjiNYA..."Berdoalah padaKU, NESCAYA akan KU perkenankan". Segalanya saya berserah padaNYA ...moga moga DIA mempermudahkan segalanya buat saya. Saya PASRAH...mungkin ada jalan yg lebih baik bagiku yg DIKAU aturkan..Amin.

Setelah sekian lama, saya terpaksa memaksa diri utk menjahit kembali kerana permintaan semakin byk sedangkan diluar sana persaingannya teramat hebat. Apa yg saya pelajari utk menjadi Usahawan yg berjaya, kita perlu juga tahu ilmu serta kemahiran dengan apa kita ceburi. Pengalaman kehilangan tukang jahit serta mengajar tukang jahit yg BENAK berkali kali menyebabkan saya menghadapi tekanan sehingga saya mula terasa rasa ingin melepaskan perniagaan yg telah saya ceburi ini. Mujurlah saya punyai kawan2 yg sentiasa memberi sokongan bilamana keadaan saya seakan akan hampir putus asa ini.

Kadang2 saya tidak faham kenapa org melayu kita tidak berminat dlm menjahit dan kita terpaksa mengupah tukang jahit negeri seberang. Saya beberapa kali kecewa dengan tukang jahit seberang setelah penat lelah mengajar mereka dan apabila mereka mahir, mereka mula demanding dan tidak tahu erti bersyukur. Mula hint kita nak cari tempat kerja lain....ataupun mereka kembali ke negara asal mereka dan menyambung apa yg mereka perolehi disini. Saya tidak kisah mmg itulah sifat manusia, takan selamanya mereka hendak kerja dibawah org lain...kalau ada kemahiran apa salahnya kita buka kedai pula tetapi apa yg saya kesalkan adalah sikap sombong dan gaya mereka meninggalkan kita seolah-olah angkuh menunjukkan kita ini terlalu mengharapkan mereka. Begitu juga keadaan bila kita apply utk mencari Pembantu Rumah seolah olah org Malaysia ini desperate sgt memerlukan mereka. Kalau boleh saya lebih suka org kita sendiri menjahit supaya aliran wang kita tidak senang2 mengalir ke negara mereka. Kamu tahu berapa gaji mereka bila berkerja dengan saya....RM1,200 sehingga RM1,800 bersih...makan minum, pakai dan tidur...saya tanggung. Hari Raya..mencecah RM2,500. Heiii...kerani kat Malaysia ni start pun tak dpt gaji cengitu bebb....

Sebenarnya NuurHusna mempunyai byk koleksi2 menarik tetapi tidak dapat menjadi kenyataan akibat kekurangan Tukang Jahit. Tukang jahit yg ada masih sebok menerima tempahan pelanggan dan saya tidak dapat mengunakan dia sepenuhnya.

Saya punyai ramai pelanggan tetap yg sentiasa berkunjung ke rumah saya utk membuat tempahan malah NuurHusna tidak pernah sekali pun dlm seminggu tidak mempunyai tempahan. Ini amat amat saya syukuri kerana w/pun diluar sana tudung2 mcm ni (YA RABBI) punyalah byk...kekadang takmau jeling pun...muntah tengok, namun tempahan tudung NuurHusna kekal seperti biasa. Terimakasih Ya Allah (yg selalu disebut oleh anak ku MUAZ). NuurHusna mmg kekurangan tudung readymade utk dijual. Maaf kerana tiada penjahit lebih utk buat tudung readymade NuurHusna.

Huh...ni mcm seisi meluahkan perasaan tapi itulah yg dihadapi oleh NuurHusna lately. Penat. Sehingga tiada apa yg nak dipamerkan diblog ini..kerana fed up.

So hari ini...Penjahit2 diluar sana..yg mahir atau separa mahir atau tak mahir tp minat sgt2 nak menjahit...maka ini peluang anda utk berkerja dengan NuurHusna.

1. Latihan disediakan selama sebulan...tanpa jemu sampai mahir dan penjahit mesti punyai sepenuh hati utk belajar menjahit...kalau separuh2 hati dlm ertikata malas..maka lupakan niat anda.
2. Penjahit Sepenuh Masa.
3. Kalau boleh belum berkahwin. (Tempat tinggal saya sediakan)
4. Kalau yg dah berkahwin area Shah Alam, PJ dan Puchong.
5. Gaji bergantung jumlah jahitan yg dapat disiapkan. Based on apa yg taylor saya dapat skrg..paling kurang pun RM1,200 sebulan dan paling byk mencapai RM2,500 sebulan...atau lebih lagi..bergantung pada rajinnya anda.

InsyaAllah, kalau tidak ada aral NuurHusna akan membuka kedai jahit setelah NuurHusna menbuka butiknya sendiri. Mungkin NuurHusna akan meletakkan mesin mesin tersebut di Butik agar Pelanggan2 NuurHusna yg budiman boleh terus menempah di butik sahaja tanpa perlu datang ke rumah lagi.

Dengan penuh harapan kepada penjahit penjahit di luar sana yg merasakan andalah yg NuurHusna cari, maka hubungilah saya dengan email detail anda di meeza99@gmail.com.

Nama :
Umur :
Berkahwin/Tidak berkahwin:
Pengalaman :
Alamat :
No. Telefon:

Moga moga perniagaan NuurHusna ini dapat diteruskan seperti sediakala. Saya sentiasa berdoa kepada DIA, saya dipertemu dengan tukang jahit yg baik, jujur dan committed dlm kerja. Amin...

80 comments:

  1. Nice blog...
    Salam...saya marjaniah juz call jan...
    Saya dah 3 tahun lebih ambil upah jahit baju kurung....
    ble saya try jahit tudung cara puan meeza...
    call saya: 019-6358893

    ReplyDelete
  2. Saya berpengalaman 15 tahun dalam bidang jahitan. Dulu ada kedai tapi terpaksa tutup kerana ibu mertua uzur. Sepakat dgn suami untuk kedai ditutup. Ibu mertua sy dah meninggal dunia. Nak buka kedai semula takde modal, menjahit dirumah ajelah... tapi tempahan kurang. Jadi, kalau ada peluang mungkin saya boleh membantu. No. Tel: sy - 014-6270474 atau 010-5395545 FB Tengku_sabariah@yahoo.com

    ReplyDelete
  3. Nama : Nurul Fiza Bt Abd Karim
    Umur :26 Tahun
    Berkahwin/Tidak berkahwin: Masih Bujang
    Pengalaman : 2 Tahun Dalam Bidang jahitan
    Alamat : No.4, jalan Bernak 9/3, Taman Mernam
    Baru, 35900 Tanjung malim, Perak
    No. Telefon: 017-6762208

    ReplyDelete
  4. salam kak,

    kalo akak masih cari tukang jahit, saya berminat. saya ada asas menjahit tapi masih belum mahir. saya surirumah sepenuh masa.

    ReplyDelete
  5. salam kak...
    jika masih ada lagi jawatan untuk tukang jahit ini saya berminat..

    Nama :zahidah
    Umur :30
    Berkahwin/Tidak berkahwin:berkahwin
    Pengalaman : 7 tahun
    Alamat :damansara damai,pj
    No. Telefon:012-498 8786

    saya berharap akak boleh call saya..

    ReplyDelete
  6. salam,
    masih mencari tukang jahit?
    saya tukang jahit yang mempunyai 5 org pekerja..
    mempunyai 6mesin jahit... mesin jahit tepi...lubang butang...dan mesin kedut..
    jika masih memerlukan tukang jahit boleh hubungi saya normadiah-069764163

    ReplyDelete
  7. salam...saya minat menjahit tudung dan jika masih memerlukan tukang jahit boleh hubungi saya.
    Nama :wan asni wan mohd bhawi
    Umur :35 tahun
    Berkahwin/Tidak berkahwin:Berkahwin
    Pengalaman :Tahu menjahit tudung awning,syria
    Alamat :Nilai,Negeri Sembilan
    No. Telefon:019-3213869

    ReplyDelete
  8. Salam, saya berminat menerima tempahan daripada Puan. Saya mempunyai 5 mesin jahit lurus (singer) industry, mesin jahit tepi,mesin jahit kerinting, mesin jahit coverstitch/interlock dan mesin pemotong . Harga upah mengikut pasaran. Location saya di Sri Batu Caves Gombak. Hubungi saya di 0123488298. Anni.

    ReplyDelete
  9. salam....masih memerlukan tukang jahit? saya berminat utk menjahit baju kurung dan baju melayu...tapi saya hanya menjahit di rumah....kalau boleh saya akan dtg dan ambil sendiri...hubungi saya di 0132575210

    ReplyDelete
  10. assalamualaikum kak.saya sangat berminat dalam pekerjaan ini.jika ada jawatan kosong tolong hubungi saya,0179704139/0199716769
    alamat;siti zaliha zakaria,nom 21 kampung bukit agu,batu rakit,21060 kuala terengganu

    ReplyDelete
  11. nama : aisyah
    umur : 35
    berkahwin/tidak kahwin : kahwin
    pengalaman : 3 tahun
    alamat : lot 305 batu 12 3/4 jalan cheras 43000 kajang selangor
    no : 0102457226

    ReplyDelete
  12. Salam..
    Saya ada membekalkan kain jubah berbatu untuk dibuat jubah atau baju kurung..

    Harga dibawah harga pasaran dan pembelian pada 10 pasang keatas akan mendapat harga yang istimewa..

    Sesuai untuk surirumah atau sesiapa yang ingin memulakan bisnes online..

    layari
    http://www.facebook.com/QistCollections
    atau
    http://qistcollections.blogspot.com/
    untuk updated kain2 terbaru dari kami..

    hubungi :
    Irzan:012-2724949
    Naza:012-9752114

    email:zanth_nz@yahoo.com
    :nzath_babe@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  13. saya boleh menjahit dan sekarang ingin mengambil upah jahit tudung secara banyak..kalau puan berminat boleh call sy di no 014-5210134.harga boleh dirunding

    ReplyDelete
  14. Assalamualaikum.....maaf la sy tumpang nasib disini.....sy tggal di ipoh....sy mengambil jahit biasa&pukal....sy mempunyai mesin jahit lurus biasa,mesin jahit tepi,mesin jahit tepi halus semua industri kecuali mesin jahit 2jarum.sy blh jahit bj kurung biasa..pahang..pesak gantung..bj krg moden..kebaya...jubah...jahit tudung..bj prplum...batwing...fishtail...dll seandai ada yg brminat blh sms ke 0125162126@email ke azharry22012@gmail.com...harga jahit pukal sy mengikut pelanggan seandainya bpatutan...

    ReplyDelete
  15. salam..masih perlukan tukang jahit?saya as dari seremban...saya menerima jahitan secara pukal....saya lepasan giat mara....ni no fon as..0136665547....masih mencari tempahan...asma.1234@ymail.com

    ReplyDelete
  16. Salam Husna...masih memerlukam tukang jahit? lokasi saya di Subang. Pengalaman menjahit sejak sekolah menengah. Telah memperkukuhkan lagi asas jahitan di kelas jahitan Busana Jalinan Kasih. Sila hubungi 012-2420414 Eida. eida_adique@yahoo.com

    ReplyDelete
  17. As salam...sy b'mnat utk m'jd tkg jait...tp sy blm mahir tp mnat sgt dlm jahitan... jika puan setuju utk mgmbl sy as worker,sila hbungi sy di talian 0178266063...tq...

    ReplyDelete
  18. Askm kak, tumpang sekaki ....sy juga perlukan pembantu butik yg blh menjahit mahir atau separuh mahir, lokasi butik di bdr bukit mahkota, bangi

    ReplyDelete
  19. Boleh hubungi saya dr butik muslimahjahit 0187681810

    ReplyDelete
  20. saya juga masih mencari tukang jahit area seremban, negeri sembilan
    sekiranya berminat untuk bekerja dengan kami, boleh hubungi saya terus 0123762565
    t.kasih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sy berminat..sy boelh mnjahit tudung/shawl pelbagai patern..arae bangi..0164210149

      Delete
  21. salam..
    sy(ain menerima temphan utk jahit manik
    bleh hubungi/w/app sy di 012-901 2776

    ReplyDelete
  22. KILANG JAHIT DI PANDAN INDAH,AMPANG
    DETAILS BARANG NAK DI JAHIT, HARGA BOLEH NEGO , BOLEH IKOT BUDGET ANDA.
    BERMINAT SILA EMAIL ekin.schmidt@gmail.com tq :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sy berminat...sy boleh menjahit tudung/shawl pelbagai patern..s

      Delete
  23. Replies
    1. Asmkm..masih mencari tukang jahit..sy boleh menjahit tudung/shawl pelbagai patern..arae bangi 0164210149

      Delete
  24. Beroperasi di rumah
    Lokasi pelabuhan klang

    Kak ujie
    G-3-8, flat sri perantau,pelabuhan klang
    45 tahun
    5 tahun pengalaman menjahit
    016 2396650
    Berkahwin

    Syukran

    ReplyDelete
  25. adakah cik masih mencari tukang jahit? sila hubungi sy 013-3383120, sy tgal d kuala pilah, n. sembilan. buat mase ni sy ada byk masa terluang.. umur 31, berkahwin, alamat no. 65H(2), tgkat 1, Jln Dato Undang Johol, 72000 Kuala Pilah

    ReplyDelete
  26. salamualikum saya orang alor star mempunyai kilang/kedai jahitan dan mempunyai pekerja seramai 15orang dan sudah bertapak selama 13tahun serta mempunyai pelanggan tetap.kami menyediakan tempahan seperti baju melayu/raihan/tadika/kurta dll.jika hendak membuat secara pukal(banyak)boleh menghubungi saya di talian 0134894068(kakzirnant boleh datang kedai tgok dlu bg puas ati dan berbincang.atau email saya di anazsuha@gmail.com.tq

    ReplyDelete
  27. Salam..saya still mencarik pengupah jahit bj secara pukal area melaka...
    Saya bole menjahit seme jenis pakaian...
    Jika berminat nak upah saya..
    Sila watapp 0176419353
    Wechat id ejie82
    Fb nurulzihan jiejie tailor
    Dengan segera

    ReplyDelete
  28. Nama:Junaidah allan
    Umur:44 tahun
    Status:Berkahwin
    Alamat:01-02-30 Pangsapuri Seri Purnama Jalan Nova U5/71A,Subang Bestari,40150.Shah Alam,Selangor.
    No.telefon:016-9087975

    Saya berpengalaman 3 tahun dalam bidang jahitan.Saya mempunyai 4 mesin jahit iaitu 2 mesin jahit lurus,1 mesin 5 benang dan 1 mesin jahit halus.Saya mempunyai 2 orang pembantu.Saya berminat menjahit tudung.

    ReplyDelete
  29. Maaf, sy tumpang iklan...sy juga memerlukan tkg jahit...brminat blh hubungi sy...019 - 2527064-sue. .kedai sy di Balakong, dkt dgn Mines wonderland

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sy boleh menjahit tudung/shawl pelbgai patern..bangi kjang..no 0164210149

      Delete
    2. Assalamualaikum tuan/puan...

      Saya ros, saya menerima perkhidmatan jahitan pukal spt berikut:


      🌸 Jahitan tepi halus cantik
      🌸 Jahitan shawl
      🌸 Instant shawl terkini


      ⚡ Boleh juga guna design sendiri dgn menyediakan sample ☺
      ⚡ Anda berminat, kami sedia memberi tawaran harga termurah kpd anda☺

      Boleh hubungi/wassap sy di 0177821257

      Delete
    3. Assalamualaikum tuan/puan...

      Saya ros, saya menerima perkhidmatan jahitan pukal spt berikut:


      🌸 Jahitan tepi halus cantik
      🌸 Jahitan shawl
      🌸 Instant shawl terkini


      ⚡ Boleh juga guna design sendiri dgn menyediakan sample ☺
      ⚡ Anda berminat, kami sedia memberi tawaran harga termurah kpd anda☺

      Boleh hubungi/wassap sy di 0177821257

      Delete

  30. salam,sy menerima semua jenis tempahan dan jahitan dan kualiti butik.harga boleh dirunding..berminat boleh sms di atau call dinumber 017-3293235

    ReplyDelete
  31. sy mncri kerja tkang jahit..memerlukn segera..area mlaka..0126936916

    ReplyDelete
  32. sy mncri kerja tkang jahit..memerlukn segera..area mlaka..0126936916

    ReplyDelete
  33. Sy mencari tukang jahit tudung area Batu rakit, Kuala terengganu.. SMS/whatsapp 0183888264.. Hannie

    ReplyDelete
  34. Mencari tukang jahit untuk kedai jahit di area Taman Paroi Jaya, Seremban.

    Berminat? Contact saya di 0136963184

    ReplyDelete
  35. Nama :norashikin binti subhi
    Umur :26
    Berkahwin/Tidak berkahwin:berkahwin
    Pengalaman : 6tahun
    Alamat :b3-2 apartment ria indah.taman bukit ria.kajang
    No. Telefon:019 2929538

    ReplyDelete
  36. nama: anne
    umur:35
    berkahwin
    alamat:b-15 ppr kampung baru hicom seksyen26 shah alam
    no telefon:01137099978

    ReplyDelete
  37. Nama : Siti Musfirah
    Umur : 19 tahun
    Status : Bujang
    Pengalaman : Sijil Giatmara & Smart Skill Center
    Alamat : Taman Tun Perak Cheras
    No.Phone : 0172087510/0126526192

    ReplyDelete
  38. Nama : nurul shuhada
    umur : 26tahun
    status : berkahwin
    alamat : kampung teras jernang bandar baru bangi
    H/p : 0186651426

    ReplyDelete
  39. Nama : nurul shuhada
    umur : 26tahun
    status : berkahwin
    alamat : kampung teras jernang bandar baru bangi
    H/p : 0186651426

    ReplyDelete
  40. sy mencari tukang jahit.
    area alor staq kedah
    wasap me:0194665354
    dan menerima tempahan jahitan pakaian lelaki /wanita dan jahit halus tepi tudung pukal

    ReplyDelete
  41. Sy mencari tukang jahit utk jahitan jubah wanita modern secara pukal (banyak) utk butik baru sy yg akan start dlm oct 2015. Sy perlukan seorang tukang jahit yg dpt jahit secara kemas , teliti dan creative

    sila hubungi sy segera 012 9867400 tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sy terima jahit pakaian(wanita)pukal@personal utk pelbagai jenis baju kurung,blouse,skirt jubah. min10psg(sesuai kpd yg ingin memulakan bisnes kecil~kecilan) pd yg berminat bole wassup 0167439851 instagram : yattcreations

      Delete
    2. Sy terima jahit pakaian(wanita)pukal@personal utk pelbagai jenis baju kurung,blouse,skirt jubah. min10psg(sesuai kpd yg ingin memulakan bisnes kecil~kecilan) pd yg berminat bole wassup 0167439851 instagram : yattcreations

      Delete
    3. Assalamualaikum tuan/puan...

      Saya ros, saya menerima perkhidmatan jahitan pukal spt berikut:


      🌸 Jahitan tepi halus cantik
      🌸 Jahitan shawl
      🌸 Instant shawl terkini


      ⚡ Boleh juga guna design sendiri dgn menyediakan sample ☺
      ⚡ Anda berminat, kami sedia memberi tawaran harga termurah kpd anda☺

      Boleh hubungi/wassap saya di 0177821257

      Delete
    4. Assalamualaikum tuan/puan...

      Saya ros, saya menerima perkhidmatan jahitan pukal spt berikut:


      🌸 Jahitan tepi halus cantik
      🌸 Jahitan shawl
      🌸 Instant shawl terkini


      ⚡ Boleh juga guna design sendiri dgn menyediakan sample ☺
      ⚡ Anda berminat, kami sedia memberi tawaran harga termurah kpd anda☺

      Boleh hubungi/wassap saya di 0177821257

      Delete
  42. Location sy di batu caves Kl. Sila hubungi 012 9867400

    ReplyDelete
  43. sy sedia menerima pelbagai jahitan secara pukal n persendirian
    wsp me 0194665354

    ReplyDelete
  44. Saya mencari tukang jahit pukal blouse, area melaka. Jika berminat, whatsapp saya 0137693184

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sy menerima jahit pukal@ personal(wanita) pelbagai jenis baju kurung,blouse,jubah,skirt.jika berminat wassup 0167439851 area melaka,tangkak & muar

      Delete
  45. assalamualaikum,sya nak belajar mnjahit tapi area tanjung malim .sya masih lgi belajar tapi boleh ke sya belajar menjahit masa petang?

    ReplyDelete
  46. Assalamualaikum, admin tumpang lalu..

    Urgent!!!
    Saya mencari pekerja yang berminat untuk bekerja di butik kami. Maklumat seperti yang tertera di bawah. Sekiranya berminat boleh hubungi saya:-

    Nama:Haslina bt Ridhwan
    Alamat:no.38G, Jalan Bidara 9/2, Saujana Utama 3, 47000 Sungai Buloh, Selangor
    No.telefon:012-2011576
    Jawatan Kosong: Mencari tukang jahit yang mahir/separuh mahir
    (tidak mahir boleh dipertimbangkan sekiranya berminat dan ada kesungguhan)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sy berminat boleh memotong menjahit berbgai disgn bj,call/wassap icha0179051327

      Delete
    2. Salam. Sya bole msnjait,memotong,tinggal di Rawang,ingin menjait dirumah. Hubungi saya 01123591390 melalui wssp.tq

      Delete
  47. Adakah anda mempunyai masalah seperti ini

    - Anda mempunyai masalah dengan tukang jahit yang tidak menepati masa dan jahitan yang tidak kemas.
    - Masih mencari tukang jahit yang menerima jahitan secara pukal dan tempahan yang minima
    - Tidak mempunyai masa untuk menghantar tempahan pada waktu bekerja
    - Baru ingin menceburi bidang perniagaaan pakaian tetapi tidak tahu jenis ukuran dan jahitan

    Kami disini akan menyelesaikan masalah anda

    Kami menerima tempahan potong dan jahit secara pukal untuk semua jenis pakaian dewasa lelaki dan wanita, bayi dan kanak-kanak. Tukang potong dan jahit yang mahir serta kualiti jahitan yang kemas dalam membantu merealisasikan permintaan tempahan pelanggan. Kami juga memberi khidmat nasihat secara percuma kepada pelanggan untuk mengetahui dan memahami dari segi ukuran, jahitan dan tempoh masa yang diambil untuk siap bagi setiap design.

    Antara beberapa contoh tempahan yang kami terima
    Jubah
    Tudung
    Shawl
    Pakaian bayi dan kanak kanak
    Baju kurung
    Baju melayu
    Telekung
    T-shirt
    Uniform
    Palazo
    Blouse
    Dan Lain lain

    Jika anda berminat boleh terus menghubungi kami untuk temu janji. Sample jahitan akan diberikan terlebih dahulu untuk kepuasan pelanggan sebelum melakukan jahitan pukal.

    Lokasi
    B-3-28, Jalan Pinggiran Putra 1/3,
    Taman Pinggiran Putra,
    43300 Seri Kembangan, Selangor.

    Untuk temu janji dan perjumpaan boleh
    WhatsApp ( Sam +60182683768

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam, saya teringin nak kerja ditempat kamu ..boleh saya dapatkan maklumat dari kamu tentang kerja .. boleh hbgi saya di whatsapp 017-6930754 or jessice.deva2231@gmail.com

      Delete
  48. Adakah anda mempunyai masalah seperti ini

    - Anda mempunyai masalah dengan tukang jahit yang tidak menepati masa dan jahitan yang tidak kemas.
    - Masih mencari tukang jahit yang menerima jahitan secara pukal dan tempahan yang minima
    - Tidak mempunyai masa untuk menghantar tempahan pada waktu bekerja
    - Baru ingin menceburi bidang perniagaaan pakaian tetapi tidak tahu jenis ukuran dan jahitan

    Kami disini akan menyelesaikan masalah anda

    Kami menerima tempahan potong dan jahit secara pukal untuk semua jenis pakaian dewasa lelaki dan wanita, bayi dan kanak-kanak. Tukang potong dan jahit yang mahir serta kualiti jahitan yang kemas dalam membantu merealisasikan permintaan tempahan pelanggan. Kami juga memberi khidmat nasihat secara percuma kepada pelanggan untuk mengetahui dan memahami dari segi ukuran, jahitan dan tempoh masa yang diambil untuk siap bagi setiap design.

    Antara beberapa contoh tempahan yang kami terima
    Jubah
    Tudung
    Shawl
    Pakaian bayi dan kanak kanak
    Baju kurung
    Baju melayu
    Telekung
    T-shirt
    Uniform
    Palazo
    Blouse
    Dan Lain lain

    Jika anda berminat boleh terus menghubungi kami untuk temu janji. Sample jahitan akan diberikan terlebih dahulu untuk kepuasan pelanggan sebelum melakukan jahitan pukal.

    Lokasi
    B-3-28, Jalan Pinggiran Putra 1/3,
    Taman Pinggiran Putra,
    43300 Seri Kembangan, Selangor.

    Untuk temu janji dan perjumpaan boleh
    WhatsApp ( Sam +60182683768

    ReplyDelete
  49. Assalammualaikum..sy berminat..sy boleh menjahit tudung/shawl pelbagai jenis patern..area bangi kajang..no fon 0164210149

    ReplyDelete
  50. Assalammualaikum..sy berminat..sy boleh menjahit tudung/shawl pelbagai jenis patern..area bangi kajang..no fon 0164210149

    ReplyDelete
  51. Assalammualaikum..sy berminat..sy boleh menjahit tudung/shawl pelbagai jenis patern..area bangi kajang..no fon 0164210149

    ReplyDelete
  52. Assalamualaikum tuan/puan...

    Saya ros, saya menerima perkhidmatan jahitan pukal spt berikut:


    🌸 Jahitan tepi halus cantik
    🌸 Jahitan shawl
    🌸 Instant shawl terkini


    ⚡ Boleh juga guna design sendiri dgn menyediakan sample ☺
    ⚡ Anda berminat, kami sedia memberi tawaran harga termurah kpd anda☺

    Boleh hubungi/wassap saya di 0177821257

    ReplyDelete
  53. Assalamualaikum tuan/puan...

    Saya ros, saya menerima perkhidmatan jahitan pukal spt berikut:


    🌸 Jahitan tepi halus cantik
    🌸 Jahitan shawl
    🌸 Instant shawl terkini


    ⚡ Boleh juga guna design sendiri dgn menyediakan sample ☺
    ⚡ Anda berminat, kami sedia memberi tawaran harga termurah kpd anda☺

    Boleh hubungi/wassap saya di 0177821257

    ReplyDelete
  54. Ramai Tukang Jahit dari kalangan Orang Malaysia ni... Tinggal Pilih je... Tapi kebanyakannya dah mempunyai perniagaan sendiri atau setidak2nya dah ada mesin sendiri... Jadi Jangan pening nak cari Tukang jahit... Kalau Rakan2 semua ada terlebih Tempahan Jahitan dan tak menang tangan nak buat...Hantar ke kedai saya di Taman Hijau Tanjung Malim... Kena dengan harga kira jadi... Anira Tailor- 05-458 2941 atau Whatsapp 017-5828 730... Bonda Aini.

    ReplyDelete
  55. assalamualaikum . saya sedang mencari tukang jahit di kedai area gombak batu caves .kelengkapan semua ada . whatsaapp/ sms ke 01133297881 :) upah berdasarkan komisyen jahitan .

    ReplyDelete
  56. assalamualaikum . saya sedang mencari tukang jahit di kedai area gombak batu caves .kelengkapan semua ada . whatsaapp/ sms ke 01133297881 :) upah berdasarkan komisyen jahitan .

    ReplyDelete
  57. assalamualaikum . saya sedang mencari tukang jahit di kedai area gombak batu caves .kelengkapan semua ada . whatsaapp/ sms ke 01133297881 :) upah berdasarkan komisyen jahitan .

    ReplyDelete
  58. assalamualaikum . saya sedang mencari tukang jahit di kedai area gombak batu caves .kelengkapan semua ada . whatsaapp/ sms ke 01133297881 :) upah berdasarkan komisyen jahitan .

    ReplyDelete
  59. Assalam..saya menerima tempahan jahit pukal dan persendirian.. minimum 20 pcs.

    Jubah 'A' Cut bf & wf = Rm24
    Dress Empire Cut bf & wf = Rm 27
    Dress princess line bf & wf = Rm 29
    Basic blouse = Rm 16
    Basic blouse bf & wf = Rm 18
    Blouse kemeja = Rm22
    Skirt = Rm 18-Rm 19
    Palazzo zip sorok = Rm 18

    Wassap 0145462573
    Area Bachok,kelantan

    ReplyDelete
  60. Assalamualaikum... sy sdg cri kerja jahit. sy 21thn. sy keje lama di casaria 2013-2015. Sy tggl di bt cvs selangor... sy 0185769748 (sms/wassp) sy org oku dgn pendengaran

    ReplyDelete
  61. Saya sedi menerima tempahan secara pukal..blh hubungi sy di 01140706223(wasap shj)..
    PERKHIDMATAN MENJAHIT PAKAIAN: (Min 20 pasang) 
    Baju Kurung Biasa - RM22
    Baju Kurung Pahang - RM25 
    Baju Kurung Moden - RM30
    Baju Jubah - RM32 
    Blouse - RM28 
    PERKHIDMATAN MENJAHIT PAKAIAN: (Min 50 pasang) 
    Baju Kurung Biasa - RM20
    Baju Kurung Pahang - RM23
    Baju Kurung Moden - RM27
    Jubah - RM30 
    Blouse - RM24

    ReplyDelete
  62. Kami menerima tempahan memotong, menjahit dan mencetak secra pukal pelbgai jenis pakaian dan tudung. Harga yg berpatutan di tawarkan

    Call/whatapp : 01135108760 (erin)

    ReplyDelete
  63. Salam. memerlukan tukang jahit mahir wanita dengan segera.Boleh memotong kain, boleh menjahit pelbagai jenis design baju, kreatif, jahitan kemas, cepat, senang bekerjasama, pndai layan cust.kelebihan untuk yg boleh jait manik.Gaji akan diberi berdasarkan pengalaman.Butik di Taman Samudera bt caves. Untuk interview yg serius sahaja boleh call/sms/whatsapp intan 018 3520046

    ReplyDelete
  64. Assalamualaikum wbt, saya mencari tukang jahit perempuan yang mahir menjahit pakaian lelaki dan perempuan di butik saya "Butik Amni Alani" di Desa Pinggiran Putra, berhampiran putrajaya, tempat tinggal disediakan percuma bilik privacy yang luas dalam kedai. Bayaran gaji RM1200 atau komisyen, kita boleh bincang lagi tentang bayaran. My number 013-3793080 -Auzan- 013-699 9525 -Cikgu Azizah

    ReplyDelete